opleiding/data

PRO TACTE POSTMA

-opleiding haptonomiek-

VERNIEUWDE OPZET VAN DE OPLEIDING HAPTONOMIEK !

  nieuw cyclus Filosofie van het Lichaam

Zie onderaan deze pagina!

Vanaf 2015 is de nieuwe Basisopleiding HaptonomiekPlus gestart in Friesland op de maandag! (stamgroep)
Deze nieuwe opleidingsgroep startte in een vernieuwde opzet. De verandering zit vooral in het gegeven dat in samenwerking met Atelier Lyts Bûthús (Sita Geerling - Beeldend therapeut en kunstschilder) veel aandacht wordt gegeven aan de haptische benadering van/in Beeldende Therapie (Krijt, Verf, Klei). Werkend vanuit tast en beweging zal in het middagprogramma uitsluitend praktisch worden gewerkt: haptonomische handelingen op de haptonomiebank en op de teken- en kleitafel.          (Zie ook: www.lytsbûthús.nl)

Ook zal er gewerkt worden met beweging (dans en haptonomie) en muziek/stem in relatie tot de haptonomie(k). Het programma is daardoor ook geschikt voor geïnteresseerde meer gevorderden in de haptonomie(k) en/of de Beeldende Therapie. Overigens, een echte Basisopleiding, waarbij in plm. anderhalf jaar de stof -praktisch en theoretisch- wordt gedoceerd. Na deze Basisopleiding van 18 dagen kan worden gekozen voor een 'eigen route' in relatie tot eigen belangstelling, werk etc. Te denken valt aan individueel- en groepstherapeutisch werk, coaching, zwangerschapsbegeleiding, sportersbegeleiding, fysiotherapie, beeldende therapie e.d. De eigen differentiatie loopt over 12 dagen in plm een jaar tijd.

Daarna kan een scholingssupervisie worden gevolgd naar keuze van de student.

De hieronder gebruikte indeling van B, C en D-groepen komt derhalve (bijna) te vervallen, al blijven de genoemde thema's en handelingen van kracht De thema's van de de D-groep en de supervisie zullen voornamelijk in een meer uitgewerkte vorm in het 'eigen route' gedeelte aan de orde komen.

Deze scholingsgroepen zijn bedoeld voor personen die door werk, stage/opleiding e.d. veel in aanraking komen met andere mensen. Te denken valt aan de begeleidende, coachende en verzorgende beroepen in het veld van het onderwijs, de gezondheidszorg, maatschappelijk werk en bedrijfsleven
(Haptonomiek = Praktische haptonomie) Vergelijk : pedagogie (= 'de leer') en pedagogiek (= 'de kunde')

Inhoud en doel van deze scholing zijn erop gericht dat de deelnemers voldoende ervaring en kennis opdoen om zelf de fenomenen in de haptonomische setting aan/met derden te (laten) ervaren. Praktijk en theorie gaan in dit kader hand in hand. Er zal aandacht worden besteed aan de theorie van de haptonomisch gestaltmatige benadering binnen de hulpverlening en coaching, aan de geschiedenis en stromingen binnen

Zowel in Groningen als in Friesland kan de scholing worden aangevraagd voor reeds bestaande of gevormde groepen in bedrijf of instelling; er kan tevens op locatie gewerkt worden; ook individuele scholing in bestaande praktijk is mogelijk (tijden in overleg).

Informatie/opgave: Gosse A. Postma 06 22918595
(voor opgaveformulier [graag telefonisch checken!!] klik op 'vervolgopleiding', 'docenten en trainers' en dan op 'inschrijfformulier')
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Data opleidingsgroep start ivm Covid 19 - maatregelen nog niet ingepland

*Data opleidingsgroep start  idem

*Data opleidingsgroep start idem

*Data opleidingsgroep start

 *Module 'Zwangerschap en haptonomie' 5 dagen - start niet ingepland. In samenwerking met Anneke Schmidt, verloskundige en haptotherapeut Te Joure

NIEUW                NIEUW

Opleiding Tastzintuiglijke Beeldende Therapie (TBT)

Basiscursus start ZIE Lyts Bûthús Docenten: Sita Geerling MATh - Beeldend Therapeut (hoofddocent) en Gosse A. Postma MA - Haptotherapeut

Voor meer informatie zie 'atelier lyts bûthús': opleiding

           NIEUW                NIEUW             

*(maandag)Avondcyclus Filosofie van het Lichaam, de Tast als eerste zintuig.

De cyclus wordt gegeven door Gosse A. Postma MA die  cum laude afstudeerde (RUG) op de wijsgerige ethiek van Emmanuel Levinas en Jackie Leach Scully.

Deze interactieve collegecyclus op de maandagavond van 19.30-10.00u  nieuwe data 2022 volgen binnenkort  Locatie Weakens!

Aanmelden via de website of 0622918595 [max 15 deelnemers]

*Supervisie/stamgroep 2016-2017 Data: = nader te bepalen 5 dagen.

Select your language