HELAAS HELAAS wordt het Symposium Tastend Onderweg afgelast
 
Beste mensen,
 
Helaas hebben wij moeten besluiten het symposium Tasten Onderweg in De Lawei te Drachten op 23 oktober aanstaande af te gelasten in verband met de maatregelen Covid-19. Het spijt ons zeer voor jullie en voor ons, waar naast 'het balend gevoel' al veel werk verricht is en kosten zijn gemaakt.
Het is vanwege het laatste en natuurlijk jullie aandacht voor het thema, dat wij een aantal, zeg, alternatieven aanbieden om onze organisatie de mogelijkheid te bieden de balans zonder grote schuld af te sluiten. Het zou mooi zijn als je/jullie een van de alternatieven mooi genoeg vinden om daar de kosten van de kaart(en) voor te gebruiken. Uiteraard kun je/jullie geld terugvragen en voor andere ook mooie zaken gebruiken!
Hieronder worden de verschillende alternatieven genoemd:
 
1.  Voor groepen kunnen op locatie of op Weakens Frl. (Maatschap Protacte) een dag 'op maat' rond Tast(gevoel)  worden aangeboden. Op zo' n dag zullen verschillende benaderingen binnen het Tastzintuiglijk Begeleiden worden aangeboden. 
Geschikt voor elk begeleidend beroep in verzorgings- verpleeghuis, begeleid wonen of ondersteuning, kraamzorg, onderwijs etc. [Docenten Sita Geerling en/of Gosse Postma]
 
2.  Ieder kan zich inschrijven voor een introductiedag Tastzintuiglijke Beeldende Therapie. Op deze dagen ga je niet in therapie, maar je krijgt een introductie aangeboden rond een aantal methoden die gebruikt kunnen worden in het begeleidend werken. Eveneens geschikt voor de onder 1. genoemde sectoren. [Docent Sita Geerling]
 
3. Ieder kan zich inschrijven voor een dag rond het thema Geboorte en Tast(gevoel). Geschikt voor iedere begeleider die geboren is. [Docent Anneke Schmidt en/of Gosse Postma]
 
4. Een pakket boeken(5) van Gosse A. Postma: Haptonomiek (2000), een praktische kijk op Haptonomie; Existentiële  Zorg (2012), onder meer over Emmanuel Levinas; In Ademende Tijd (2016), 33 gedichten en tekst Geboorte van de Ander; Tast als Leven, wederzijdse zorg als ethische betrekking (2017), filosofie en ethiek rond de tast; Roerseltjes, 14 korte impressies en 10 gedichten (2020).
 
5.  Aan de deelnemers van de opleidingsgroepen Haptonomiek zal één dag per kaart in mindering kunnen worden gebracht op de factuur van de opleiding.
 
Hopelijk vind je iets van je gading! Je kunt per mail aangeven wat je keuze is en het is voldoende om in een 'Re:' een cijfer aan te geven of 'graag teruggave', wij zullen dan actie ondernemen en mogelijke data doorgeven, dan wel afspraken maken in het komend jaar, boeken verzenden, geld terugstorten enz.
 
Vriendelijke groet mede namens het vijftienkoppige team van Tastend Onderweg,
 
Gerco van Veenen en Gosse Postma

 

 

  SYMPOSIUM       

nieuwlogoprotacte300px

 

TASTEND ONDERWEG

in zorg en onderwijs

 Wat kan het belang zijn van ons tastgevoel in

zorg en onderwijs? Is tast slechts een functie,
of gaat het ook om beleving? Dit symposium
werkt het belang uit van Tast als Beleving.
Naast inhoudelijke presentaties wordt de tast
geïllustreerd met muziektheater, film en dans.
Zoals het succes Finestra Aperta (LF2018)
gebaseerd werd op het boek Tast als Leven
van Gosse A. Postma, zo zal dit symposium
een verdere uitwerking zijn in kennis en creatie.
 

Login Form