Beeldende therapie met kinderen en jongeren

 

Sinds 2017 werk ik als beeldend therapeut met veel plezier met kinderen en jongeren. De opleiding Clay Field Therapy van Cornelia Elbrecht heeft me hiervoor gemotiveerd. De kinderen en jongeren zijn welkom op ons praktijkadres, of ik kom naar de school toe.

Achtergrond

Met ruime ervaring als vaktherapeut beeldend binnen de GGZ ben ik in februari 2013 als zelfstandig therapeut het Atelier Lyts Bûthús begonnen. Ik volgde de Master of Arts Therapies aan de Hogeschool Zuyd. Die sloot ik af met een onderzoek naar de bijdrage van Beeldende therapie voor studenten en leerlingen met dyslexie. In augustus 2019 heb ik de vierjarige training Clay Field Therapy met een diploma afgerond: een sensorische en haptische benadering van beeldende therapie.

kleibak

Vaak wordt gewerkt in een houten bak gevuld met klei. De uitnodiging is om daarin te spelen, te bouwen, te vertellen, samen te werken of te oefenen met nieuw gedrag. Clay Field Therapy is werkzaam bij kinderen/ jongeren om ontwikkelingskansen te bevorderen of een al gestagneerde ontwikkeling weer op gang te helpen. Kinderen met hechting- en of ontwikkelingsproblematiek, gedragsproblemen, weinig zelfvertrouwen of traumatische ervaring, hebben veel baat bij deze benadering.

Kleibak2

In mijn werk als beeldend therapeut ben ik enthousiast over deze basale benadering waarbij ik veelal zie hoe kinderen, jongeren of volwassenen 'beter in hun vel' komen te zitten. Ik maak daarnaast gebruik van andere creatieve werkvormen en opdrachten uit de beeldende therapie:

Samen zoeken en ontdekken naar datgene wat het beste aansluit in het proces van kind en jongere.

Select your language